Ioan Paicu

Ioan Paicu 

Ma uit la clipul in care Sarah canta cu o mobilitate a trupului atat de fireasca de parca n-ar fi trecut prin incercarea cea mai grea. Da, Dumnezeu face cu adevarat minuni si astazi, dar le vedem numai atunci cand ne intereseaza, cand este vorba despre persoane pe care le iubim, pentru ca doar atunci ne concentram intens in rugaciune. Este evident (in evolutia sanatatii Sarei) ca Dumnezeu ne-a ascultat rugaciunile, dar mai cred ca a vindecat-o pentru ca Sarah este copilul Lui special. Pe deasupra, faptul ca s-a dus sa se recupereze la Centrul de Sanatate de la Podis a fost o alegere inteleapta. Acolo chiar se petrec minuni.
Am fost la Podis anul trecut (2014), in luna mai, impreuna cu Angelica, sotia mea. Eram prabusit de neodihna si lucrul acesta s-a vazut si in analizele care se fac in prima zi cand ajungi in Centrul de Sanatate. Zilele pe care le-am petrecut la Podis, procedurile intensive care mi-au fost recomandate, atmosfera cu totul speciala care m-a integrat si m-a remontat, oamenii minunaţi care formeaza personalul de la Podis, totul, dar absolut totul a contribuit la schimbarea radicala a starii mele generale. In 60 de ani de viata am fost in multe locuri, dar nicaieri n-am gasit atata prietenie dublata de profesionalism. Analizele finale s-au dovedit bune si ma simteam, la plecare, plin de energie si cu chef de viata, gata sa-i spun oricui "du-te la Podis si vei vedea minuni cu ochii tai!". Da, am vazut minuni la Podis. Un barbat a fost adus pe brate de rudele lui. Veneau de pe undeva din Oltenia. Dupa zece zile, a plecat pe picioarele lui, refacut. Un alt barbat, care a suferit un accident cerebral, nu se putea deplasa. Dupa cele zece zile de proceduri, putea merge singur, e drept, sprijinindu-se in baston. Am cunoscut acolo oameni care veneau an de an, altii chiar de doua ori pe an, ca sa aiba contact permanent cu metodele de stil de viata promovate la Centrul de Sanatate de la Podis. Din curiozitate de jurnalist, am stat de vorba cu unii dintre colegii de sejur care au fost de mai multe ori acolo. Toti, dar absolut toti erau incantati de tot ce poate oferi Podisul, iar unii mi-au spus ca daca n-ar fi descoperit la timp locul acesta minunat, cu oamenii lui calzi si prietenosi si cu principiile de sanatate, n-ar mai fi fost in viata.
Cred cu toata convingerea ca Domnul face minuni si astazi. Daca ar fi sa ne povesteasca chiar Sarah cat de bine i-a facut Podisul, am intelege o data in plus ca stilul de viata si mediul placut si armonios sunt esentiale. O, nu uit credinta! Dar cum sa fie altfel cand la Centrul de Sanatate de la Podis ai impresia ca esti intr-un colt de Rai?

Interviu Dr. Gabriel Ivănică

Concediu Sănătos

                                                                                                                                                     Anca Porumb

 

Nevoia de relaxare și odihnă după un an de muncă, cele câteva kilograme în plus, ușoare dureri de spate și genunchi, l-au adus în vara acestui an pe Dl Doctor Cardiolog Gabriel Ivănică la Centrul de Sănătate Podiș. Prima schimbare a fost una de statut: din ipostaza de medic la cea de pacient.  

Ca pacient al Centrului de Sănătate Podiș, v-au fost împlinite așteptările ?

Cum să nu te simți bine într-un colectiv care îți inspiră, pe de o parte încredere, pe de altă parte o stare de bine prin bunătatea pe care o arată, prin felul în care vorbesc, prin faptul ca ești respectat – asta contează enorm de mult în România - și prin faptul că faceți tot posibilul ca noi să ne simțim bine. Vezi în ochii terapeuților că ar vrea să rupă din sănătatea lor să ți-o dea ție, să te facă să te simți bine. Bucuria și veselia voastră ne întineresc! Venind aici, simțim că indiferent de vârstă, indiferent de boli, lăsăm totul deoparte și tot ce avem de făcut e să căutăm motive să ne bucurăm: o inimă veselă, un suflet deschis vindecă și trupul.

În contextul în care trăim, credeți că prevenția este necesară?

Prevenția este un lucru extraordinar și este practic bariera de la marginea prăpastiei; de fapt un proverb care circulă printre medici spune că “mai bine o barieră la marginea prăpastiei decât o mie de ambulanțe în adânc sau mai bine un gram de prevedere decât o tonă de medicamente.” Ceea ce faceți aici este extraordinar, pentru că îi învățați pe pacienți cum să trăiască și concret cum să mănânce. Ne-ați arătat că se poate mânca bine, uneori chiar copios, cu alimente care îți dau senzația de sațietate, foarte bune la gust, dar cu puține calorii. E un regim alimentar care nu te privează de plăcerea de a mânca.

Dumneavoastră, ca medic, cunoașteți informația legată de tot ce înseamnă stil de viață sănătos… ce ați învățat nou la Podiș?

Aici am învățat să practic ceea ce cunoșteam. Uneori le știi dar nu le pui în aplicație! Aveam oarecum o scuză : că nu știm să gătim aşa de gustos cum gătiţi dumneavoastră. Apreciez faptul că ne-ați învățat cum să gătim alimentele sănătoase pe care ne-ați sfătuit să le consumăm. Și acesta este un lucru bun pentru că altfel acasă ne apucam din nou de obiceiurile vechi (prăjeli…).

Vă mărturisesc că, deşi sunt medic şi mi-am luat analizele cu două- trei luni înainte de a veni aici,  am descoperit colesterolul şi trigliceridele crescute, plus nişte  enzime hepatice uşor crescute.  Toate acestea  m-au pus puţin pe gânduri  pentru că nu am fost aşa de corect cu acest corp al meu, l-am cam neglijat. Iată că aici pur şi simplu am putut să privesc şi la mine. De obicei, eu privesc la pacienţi şi  mă gandesc la ce li se poate întâmpla lor. Dar iată că toate acestea mi se pot întâmpla și mie.

Prin prisma profesiei dvs, cum evaluați activitatea Centrului de Sănătate Podiș ?

De la competența medicilor, la aparatură complexă, la conferințele medicale zilnice, am găsit la Podiș un echilibru bine exprimat de medici, de personalul medical, care bineînteles că nu este habotnic, şi întotdeauna îmbina tratamentele moderne  intervenţionale şi terapeutice cu tratamentele de recuperare cardiovasculară, care presupun recuperare balneofizioterapică şi recuperare prin alimentaţie şi totodată raportare la Cel care ne-a creat. Sunt impresionat că nu excludeți din procesul terapeutic un lucru vital, raportarea la Dumnezeu. Totul și toți conlucrează spre binele pacienților.

Sunteţi excelent de bine organizaţi: aveţi aici absolut  toate procedurile care sunt necesare pentru pacienţi, medici competenți, personal avizat, aveţi un sistem de analize, sistem electrocardiografic, sistem ecocardiografic. Vă mărturisesc că la Instiututul de Cardiologie nu există un asemenea sistem de recuperare. Eu am vizitat şi alte centre, am făcut stagiu în Franţa şi am văzut că, din punct de vedere tehnic, sunteţi la fel de dotați. De asemenenea, nu cred că mai există în țară un centru cu un aşa sistem de recuperare, cu sistem de supraveghere,  de monitorizare și de înregistrare permanentă, cu holter, defibrilator şi alte măsuri de siguranță. Sunteţi în top. 

Dacă doctorul Ivănică s-a bucurat văzând profesionalismul echipei de la Podiș, ce a avut de câștigat pacientul Gabriel Ivănică, după un sejur petrecut aici ?

Surprinzător, am mâncat pe săturate și am dat 4 kg jos! Enzimele hepatice au scăzut iar triglieridele sunt acum 140 mg/dl. Am parcurs toate procedurile, am făcut mișcare din plin, m-am bucurat de atenția echipei centrului, de interesul tuturor pentru starea mea de sănătate, m-am bucurat de somnul dulce și liniștit după o zi de activitate. Plec acasă, luând cu mine cântecul bucuriei pe care l-am învățat la Podiș și o adresă pe care să o dau pacienților mei!

Dl Gabriel Ivănică este Doctor în Medicină,
medic Primar Cardiolog  la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara,
 specialist in electrofiziologie (tratamentul aritmiilor prin ablație)

Familia de Hillerin

07 MARTIE 2012

Blazon

Stimate Domnule Director,

Vă împărtășesc gândurile mele ca o destăinuire, o spovedanie, un act de recunoștință.Fiecare din participanți și-a format acum o imagine despre un loc care capătă greutate în evenimentele trecutului nostru.

Îi zicem simplu: PODIȘ. Câțiva dintre noi au gustat din amarul sănătății precare și au căutat cu disperare un remediu. Am colindat spitale şi ne-am îngrozit de scena decadenței umane.

Am ajuns întâmplător aici, fără recomandări, fără informații, fără să știm ce ne aşteaptă.Am avut un șoc. Am descoperit un loc pe pământul românesc care se rupe de tot ce știm și ne putem imagina. Un colț de lume unde omul a sfințit locul. Ce am găsit aici? Un hotel modern și decent. O curățenie sfidătoare mizeriei cotidiene. Un grup de oameni dedicați unei anume stări de bine, care nu se poate realiza decât cu zâmbet, prietenie, respect și entuziasm. Un grup sudat de aceleaşi imbolduri cu care nu am fost obișnuit. Profesionalism în detaliu, amabilitate înnăscută, dăruire necondiționată și umanism pur. Ne-am simțit primiți cu dragoste într-o familie unită, dedicată grijii aproapelui său. Modul în care am fost abordați, felul în care ni s-a vorbit, cum am fost ghidați şi introduși în lumea lor, gingășia gesturilor și respectul cuvintelor adresate, toate ne-au fascinat.

Niciodată până acum, nimeni nu s-a aplecat cu atâta seriozitate asupra mea, nu mi-a arătat atâta atenție. Mi-a vrut binele și mi-a înfrânt suspiciunile. Am observat că nimic nu este lăsat întâmplării. Totul este coordonat în disciplină și armonie. Aici am întâlnit oameni așa cum mi-aș fi dorit să fie și copiii mei: caractere remarcabile și prietenie frățească. Am fost îndrumați de sensibila veveriță-soră-şefă, m-am trezit mângâiat de vocea gingaşă a privighetoarei, am mâncat din palma părintească a gătitoarelor, am îndurat și m-am răsfățat sub mâna caldă a terapeutului-frate. Trupul şi sufletul ne-au fost eliberate de zgura și bezna în care ne complăceam.

Acum ne vine greu să plecăm acasă, să părăsim o oază a dreptei omenii și să privim lumea de afară cu ochii dinainte. Vom fi străini printre prietenii de acasă și vom tânji să revenim aici, acasă.

Nu găsesc cuvintele de mulțumire potrivite, nu știu cui să-i mulțumesc, fiindcă recunoștiința noastră o merită întreaga minune de aici, cu oamenii și anturajul ei, minune numită simplu: PODIȘ.

Vă mulțumim!

Primiţi, vă rog, Doamnelor/Domnilor, asigurarea distinsei noastre consideraţii.

Familia de Hillerin, Conte de Préssec (Franța)

Dan Constantinescu

11 MARTIE 2012

In toate materialele de prezentare este specificat faptul ca Centrul de Sanatate are o viziune holistica asupra sanatatii, adresandu-se in egala masura componentei fizice (trupesti), celei de natura psihica (mintala) si celei spiritual (duhovnicesti) – un “amanunt” peste care trecem deseori  prea usor.

In ceea ce ma priveste, am beneficiat din plin de toate cele trei axe terapeutice, intr-o imbinare care s-a dovedit a fi nu doar agreabila pe tot parcursul sejurului petrecut la Podis ci si eficienta sub aspectul rezultatelor obtinute.

Pentru ca am ajuns aici cu nedorite “recorduri” in materie de colesterol si trigliceride, iar la plecare am trait satisfactia de a vedea cum analizele mele au rezultate normale sau in buna parte ameliorate.

Pentru ca am venit cu o depresie severa si cu o instabilitate emotionala de neinvidiat si am plecat linistit, cu zambetul pe buze si echilibrat emotional.

Pentru ca am adus cu mine teama de pedeapsa Divina, pe care am schimbat-o cu multumirea pentru harul mantuitor.

Si lucrurile bune nu s-au oprit aici.

La cateva saptamani, medicul de familie ma felicita pentru rezultatele analizelor periodice, “excelente in raport cu varsta dumneavoastra”.

Si spre sfarsitul aceluiasi an, intr-o noapte de toamna senina, cu sufletul revarsand de bucurie, cantam “este soare azi in viata mea”.

Nu-mi mai ramane decat sa adaug, la multumirile si respectful pe care-l datorez echipei de apostoli ai  sanatatii de la Centrul de Sanatate Podis, recunostinta si veneratia fata de Marele Medic si Vindecator sub a carui carmuire s-au petrecut toate aceste lucruri.

Prof. Univ. Dr. Dan Constantinescu

Oscar Berger

11 MARTIE 2012

Dăruirea dezinteresata este rasplatita;

Fericirea de a-ţi ajuta semenii;

Acum câteva săptămâni am avut o revelaţie surprinzătoare. Dorind să devin vegetarian, din motive de sănătate, m-am dus la Centrul de Sănătate Podiş, de lângă Bacău, pentru a primi o consultaţie profesionistă în această directivă. Nu mică mi-a fost surpriza când am descoperit în respectivul Centru o altă lume faţă de ce am cunoscut în puţinii mei ani de viaţa, 64 la număr. Un personal foarte numeros faţă de numărul locurilor de cazare, în mare majoritate tineri, având o caracteristică ieşită din comun. Sunt, fără excepţie… fericiţi.

Sincer, în toată experienţa mea agitată “peste mări şi ţări” nu am mai intâlnit un astfel de mod de viaţă. Mi-au trebuit  câteva zile bune să-mi dau seama că, în fond, pentru ei Centrul de Sănătate nu este un loc de muncă, ci este pur şi simplu un loc în care au posibilitatea să-şi ajute semenii. Răsplata pentru ei, bineînţeles, nu s-a lăsat aşteptată: este vorba despre fericirea care rezultă din ajutorarea semenilor. Zi de zi. Firesc, într-o astfel de atmosferă minunata apar şi altfel de “curiozităţi”. Niciunde în multele mele locuri de muncă nu am mai intâlnit atâtea familii închegate între colegi de serviciu, şi tineri pe deasupra, ca la Centrul de Sănătate Podiş. Această atmosferă deosebită se răsfrânge pozitiv şi asupra oaspeţilor – pacienţi, care vin în acest Centru de Sănătate. Aceştia se simt pur şi simplu iubiţi de către personalul care-i ingrijeşte. Încet, încet, această iubire devine reciprocă.

Iar de aici până la o fericire în comuniune nu este decât un pas. 

Oscar Berger

Contact rapid

direct:    formular de contact
telefon:  0735.180.001
e-mail:   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Impresii

Ati fost la PODIS si doriti sa impartasiti experienta dvs?
Completati formularul de feedback!

naturalio.ro

Doriti sa achizitionati produse naturale?
Vizitati magazinul online naturalio.ro

София Дървен материал цени

София Дъски цена